ROUW- EN VERLIES THERAPIE

Het is niet vanzelfsprekend dat rouwverwerking alleen maar gaat over het verdriet van het overlijden van een dierbare.
Rouw- en verlies vindt plaats door diverse omstandigheden.

Helaas ontkomt niemand aan verdriet. Verdriet toont aan dat je emotioneel betrokken kunt zijn bij je omgeving. Ieder mens leert verliezen kennen in zijn leven. Vaak al op jonge leeftijd. Het vertrek van een dierbare onderwijzer, de verhuizing van een vriendje, een echtscheiding van ouders, het overlijden van je grootouders. Verlies van gezondheid en verwachtingen. Het verliezen van werk en van mensen van wie we houden.

Rouwen is iets dat een mens niet alleen kan, maar dat samen met anderen moet gebeuren. Het klopt niet om te denken dat je een verlies na een jaar verwerkt zou hebben. Na een jaar wordt het gemis juist akelig duidelijk. Afscheid nemen is moeilijk. Hoe belangrijker het verlies, hoe dieper de pijn. De duur van een rouwproces hangt af van de persoon, zijn karakter, zijn levensopvattingen en de verwerking van eerder geleden verliezen.

Je loopt vast in een rouwproces, wanneer je je gevoelens verwaarloost, ze wegstopt en er te weinig aandacht aan besteedt. Het gevolg laat zich raden. Er ontstaan allerlei psychische, mentale en lichamelijke klachten. Verdrongen smart berooft de rouwende van zijn bestaan.

Behandeling:
In combinatie met een behandeling volgens de E.E.N.® Therapie is het mogelijk om stap voor stap bepaalde gevoelens/gemoedstoestanden te begeleiden. In deze therapievorm gaat het niet om het verwerken van het verlies, maar om het verlies te overleven, zodat u de balans krijgt om verder te gaan in het leven.

Door middel van de ondersteunende middelen zoals de Bach bloesems remedies en de E.E.N.® Energetica ondersteunen/begeleiden we de rouw- en verliestherapie op een milde wijze en behalen we mooie en prachtige resultaten.

Bel gerust voor meer informatie over deze therapievorm. Ik beantwoord graag uw vragen.